Online inchecken

Wilt u niet voor het vliegen lang in de rij staan om in te checken, het kan ook anders! Bij de meeste airlines kunt u tegenwoordig online inchecken en zo veel tijd besparen. Daarnaast kunt u uiteraard nog altijd op de luchthaven zelf inchecken, bij de incheckbalie of voor sommige airlines bij een incheckautomaat. Hieronder kunt u per airline zien welke voorwaarden er gelden en welke andere check-infaciliteiten ze bieden. Staat de airline waar u mee vliegt er niet bij, kijk dan op de site van de airline zelf.

Met wie en voor wie: Alle mensen die een e-ticket hebben ontvangen kunnen kijken of de airline met wie u vliegt hierboven wordt genoemd. U hoeft alleen op de betreffende airline te klikken en u wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina waar u kunt inchecken en vaak ook de stoelen vast kan leggen. Makelijk en snel! Let op! Inchecken met papieren tickets kan uitsluitend op de luchthaven.

Waarmee inchecken: Bovenaan deze pagina kunt u via het internet inchecken, klik op de airline waarbij u heeft geboekt en u wordt automatisch doorgestuurd. Wilt u er wel rekening mee houden dat u alleen met een e-ticket via het internet kan inchecken! Als u wilt inchecken via het internet hou dan uw e-ticket bij de hand. De meeste airlines zullen vragen naar uw achternaam ( vaak zonder spaties ) en uw ticketnummer die vermeld staat op het e-ticket.

Op tijd komen: Als u alleen op de luchthaven kan inchecken ( bijvoorbeeld omdat u papieren tickets voor uw reis heeft ontvangen ) raden we u aan om twee uur van te voren aanwezig te zijn voor vluchten binnen Europa en drie uur van te voren voor vluchten buiten Europa. Dit geeft u de gelegenheid om alles rustig op uw gemak te doen en mochten er problemen voordoen bij het inchecken dan bent u er in veel gevallen nog op tijd bij. Ook voor reizen naar India raden wij drie uur van te voren aan.

Goed controleren: Uiteraard zijn de tijden een richtlijn. Er zijn uitonderingen zoals een vlucht die op een adre tijd vliegt, verlaat is of extreme drukte! Ook raden we aan om een dag van te voren uw vlucht nogmaals te controleren op wijzigingen. Ook een dag voor vertrek kan dit voorkomen. Klik hier om uw vluchtschema te controleren op teletekst. Deze is altijd up-to-date.

Self check-in: Amsterdam Airport Schiphol is bezig met het automatiseren en versnellen van het passagiersproces om u nog beter en prettiger van dienst te zijn. U kunt gebruik maken van Self-service check-in. Dit houdt in dat u zichzelf incheckt met behulp van machines (kiosken). Self-service check-in wordt toegepast in Vertrek 1, 2 en 3. De kiosken bevinden zich vlakbij de incheckbalies van de betreffende luchtvaartmaatschappijen.

Hoe werkt self-service check-in?

1. U stopt uw paspoort, creditcard of frequent flyercard in de lezer van de kiosk
2. U vult de gevraagde gegevens in
3. U kunt eventueel de gereserveerde zitplaats wijzigen
4. U sluit de incheck af en ontvangt uw boardingpas
5. U gaat naar het Drop-off Point (de bestaande incheckbalies) waar de (ruim)bagage wordt ingecheckt

NB: voor inchecken d.m.v. internet attenderen wij u er op, dat vroegtijdige check-in (via internet) een obstakel kan vormen bij het naderhand wijzigen van de ingecheckte vlucht.

Bent u er niet zeker van of u op een bepaalde vlucht gaat reizen, dan adviseren wij u niet op voorhand in te checken!