Jet2

Jet2.com is een low cost luchtvaartmaatschappij (prijsvechter) uit het noorden van Engeland (Verenigd Koninkrijk) en werkt volgens het no frills-concept. De toevoeging .com werd pas iets later na de start doorgevoerd in de volledige naam.

Voorheen maakte Jet2.com deel uit van Channel Express, de luchtvaartdevisie van Dart Group PLC. Channel Express voerde vracht en contract-charter vluchten uit. Op 3 januari 2006 zijn Channel Express en Jet2.com samengevoegd onder de naam Jet2.com, en voert Jet2.com ook de vracht en contract-charter vluchten uit.

De originele basis van Jet2.com is Leeds Bradford International Airport, daarnaast zijn Manchester Airport, Belfast International Airport, Newcastle Airport, Blackpool Airport en Edinburgh Airport bases van Jet2.com. De maatschappij vliegt op Engelse en Europese bestemmingen.

De toestellen waar de maatchappij mee vliegt zijn allemaal eigendom van het bedrijf zelf m.u.v geleasde toestellen.

Zoals de meeste prijsvechters is Jet2.com een ticketloze luchtvaartmaatschappij. De eerste stoelen werden verkocht in november 2002. De meeste boekingen worden gedaan via de website van Jet2.com of via het call-center. De plaatsen van de passagiers worden bij het inchecken aangewezen in volgorde van aankomst van de passagiers, dit om dringen bij het instappen te voorkomen.

Sinds 2007 verkoopt Jet2.com ook complete vakanties via de website Jet2holidays.com. Vergelijkbaar de zogenoemde 'package-deals' die transavia.com in Nederland ook aanbiedt.

Jet2

Standaard Informatie:

Naam: Jet2

Afkorting: LS

Herkomst: Engeland

Hoofdkwartier: Leeds

Website: www.jet2.com